Πώς να ξεκινήσετε ένα δικτυακό τόπο ειδήσεων και να τον κάνετε δημοφιλή; Αντί να σας πούμε ότι είναι πολύ εύκολο, θα σας δώσουμε πολύτιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση σχετικά με την κατασκευή ιστοσελίδας ειδησεογραφικού περιεχομένου.. Αυτό το άρθρο μπορεί να μην είναι ένα εγχειρίδιο βήμα προς βήμα, αλλά έχει πολλές χρήσιμες συμβουλές και ιδέες για το τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αρχίσετε να βάζετε το χρόνο και τα χρήματά σας για να κάνετε αυτή την ιδέα πραγματικότητα.

Εδώ θα βρείτε δέκα συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ηλεκτρονική εφημερίδα, η οποία είναι πρωτότυπη, έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα και ένα κατανοητό περιεχόμενο που ελκύει το ενδιαφέρον του κοινού σας, και έχει επιτυχημένη δυνατότητα διαφήμισης.

1. Ξεκινήστε με ένα πιασάρικο όνομα χώρου

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, οπότε πρέπει να σκεφτείτε τι θα ξεχωρίσει την δική σας από τους κύριους ανταγωνιστές. Στην αρχή της δημιουργίας ενός ειδησεογραφικού ιστότοπου, δημιουργήστε ένα όνομα που θα ήταν πιασάρικο και θα έλεγε στο κοινό σας τι είδους περιεχόμενο θα διαβάσει. Είναι σημαντικό το όνομα και to domain name σας να είναι όσο το δυνατόν πιο πανομοιότυποι, οπότε προτού καταχωρίσετε το όνομα της ιστοσελίδας ειδήσεων, βεβαιωθείτε ότι το domain name είναι διαθέσιμο.

2. Αποφασίστε ποια θέματα θα καλύπτετε

Πριν μάθετε πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο ειδήσεων, πρέπει να αποφασίσετε τι είδους νέα θέλετε να δημοσιεύσετε. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για την επιτυχία σας, επειδή θα πρέπει να στοχεύσετε σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Για παράδειγμα, ορισμένοι αναγνώστες επιθυμούν να ενημερώνονται σχετικά με τα νέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ενώ άλλoi ενδιαφέρονται περισσότερο για τις επιχειρηματικές τάσεις, τα νέα της μόδας κλπ. Ωστόσο, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια εφημερίδα Online που να καλύπτει την ποικιλία των θεμάτων, βάλτε τα σε ξεχωριστά τμήματα. Αυτά τα τμήματα μπορούν να καλύπτουν θέματα όπως:

Τοπικά νέα

Έκτακτες ειδήσεις

Εκδηλώσεις

Μουσική

Τέχνη

Οικονομία

Πολιτική

Αθλητισμός

Επιστήμη

Τεχνολογία και άλλα.

3. Μην υποτιμάτε την σημασία του καλού σχεδιασμού UX

Πριν ξεκινήσετε μια ηλεκτρονική εφημερίδα, πρέπει να απεικονίσετε πως θα μοιάζει. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε ότι απλά να το κάνετε οπτικά ευχάριστο δεν είναι αρκετό για να κάνει το site σας γεμάτο με πιστούς αναγνώστες. Για να είναι εύκολη η ανάγνωση των πληροφοριών σε έναν ιστότοπο ειδήσεων, πρέπει να υπάρχει ένας καλός συνδυασμός εμπειρίας χρήστη (UX) και τμήματα σχεδίασης του χρήστη. Σχεδιασμός δεν είναι μόνο “μια όμορφη εικόνα” είναι επίσης το μέγεθος του κειμένου και το διάστημα μεταξύ των γραμμών. Οι άνθρωποι δεν θα διαβάσουν τις ειδήσεις από ένα site που βρίσκουν μπερδεμένo, γι ‘αυτό θα ήταν καλύτερο να αφήσετε το σχέδιο στα χέρια ενός επαγγελματία.

4.Επιλέξτε προσεκτικά το γραφιστικό περιεχόμενο

Οι πληροφορίες σχετικά με την εκκίνηση ενός ιστοτόπου ειδήσεων δεν θα είναι πλήρεις χωρίς να αναφερθεί ότι το γραφιστικό περιεχόμενο είναι εξίσου σημαντικό με το κείμενο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εικόνες στην πλατφόρμα ειδήσεων πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, τέλειου μεγέθους και δημιουργικά διαφορετικές. Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε τις καρδιές των αναγνωστών σας οπτικά είναι να δημιουργήσετε τις δικές σας εικόνες και φωτογραφίες. Αν δεν έχετε τέτοια ευκαιρία, υπάρχουν εκατοντάδες αποθέματα φωτογραφιών στην υπηρεσία σας.

Στην περίπτωσή σας, η χρήση φωτογραφικών αποθεμάτων είναι επικίνδυνη, διότι μόλις οι αναγνώστες διαπιστώσουν ότι δημοσιεύετε κάτι που δεν είναι γνήσιο, το ποσοστό εμπιστοσύνης σας θα μειωθεί δραματικά και θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να το αποκαταστήσετε. Έτσι, θα ωφεληθείτε εάν η ομάδα περιεχομένου σας περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν ταλαντούχο φωτογράφο.

5.Προσδιορίστε το ύφος που θα γράφετε

Το περιεχόμενο καλής ποιότητας είναι αυτό που μετατρέπει τους επισκέπτες σε πιστούς αναγνώστες. Συνήθως, το θέμα του άρθρου υπαγορεύει το ύφος της γραφής. Μαζί με την ανάγνωση πληροφοριών για το πώς να οικοδομήσουμε μια ιστοσελίδα ειδήσεων, πρέπει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σύνταξη ειδήσεων και άλλου περιεχομένου για τον ιστότοπό σας. Φυσικά, θα υπάρξει μια ομάδα copywriters που πρέπει να γνωρίζουν όλα αυτά, αλλά εσείς είστε εκείνοι που θέτουν τον τόνο για την πλατφόρμα. Το εξαιρετικό σας χαρακτηριστικό μπορεί να είναι μια δημιουργική παρουσίαση πληροφοριών. Ωστόσο, αν παραμείνετε στο κλασικό στυλ γραφής και δημοσιεύσετε ενδιαφέροντα και πρωτότυπα άρθρα σχετικά με τα μοντέρνα θέματα, θα είναι εξίσου καλό για την ηλεκτρονική εφημερίδα σας.

6.Επιλέξτε πως θα πιστοποιήσετε την πλατφόρμα σας

Σε αντίθεση με πολλούς ιστότοπους, ένας δικτυακός τόπος ειδήσεων είναι ένας από τους πιο εύκολους να κερδίσετε χρήματα, το μόνο που χρειάζεστε είναι να επιλέξετε τον τρόπο που σας ταιριάζει. Οι native διαφημίσεις (όπως άρθρα με διαφημιστικό περιεχόμενο), διαφημιστικά banners, συνδρομητικά πακέτα, pay wall και άλλα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επιθυμητά έσοδα. Αν αποφασίσετε να ενσωματώσετε paywall ή την συνδρομή, θα πρέπει να αποκτήσετε φήμη για μια υπηρεσία ειδήσεων υψηλής ποιότητας, ώστε οι άνθρωποι να θέλουν να πληρώσουν χρήματα για να έχουν πρόσβαση στα νέα σας. Έτσι, στην αρχή της έναρξης μιας ηλεκτρονικής εφημερίδας, πρέπει να στηρίξετε τους τρόπους δημιουργίας εσόδων από διαφημίσεις για να βοηθήσετε την πλατφόρμα σας να γίνει μια δημοφιλής υπηρεσία ειδήσεων και ένα οικονομικά κερδοφόρο έργο.

Ένας τρόπος δημιουργίας εσόδων που μπορεί να είναι ενδιαφέρον για την πλειοψηφία των αναγνωστών σας προσφέρει ένα πακέτο συνδρομών αντί των διαφημίσεων.

7. Πραγματοποιήστε μια δοκιμαστική επαγγελματική υπηρεσία ανάπτυξης

Ακόμα κι αν υπάρχουν πολλές υπηρεσίες ιστοτόπων που επιτρέπουν τη δημιουργία της ποικιλομορφίας των δικτυακών τόπων, όταν πρόκειται για τις επιχειρήσεις, αφήστε καλύτερα την ανάπτυξη του ιστοτόπου σας σε ειδικούς με αρκετή εμπειρία και δεξιότητες. Οι προγραμματιστές μας για web και κινητά θα προσαρμόσουν πλήρως την πλατφόρμα ειδήσεών σας και θα την εκπληρώσουν για να επιτεύξουν τους επιχειρησιακούς στόχους και τις ανάγκες σας, καθώς και για να είναι πιο φιλικοί προς τους αναγνώστες σας και ευέλικτοι για πιθανές αλλαγές στο μέλλον.

Όπως και σε κάθε τομέα των επιχειρήσεων, οι ειδικοί της ανάπτυξης λογισμικού παρακολουθούν συνεχώς τις τάσεις και όλα όσα σχετίζονται με την εξειδίκευση τους. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία και τεχνολογίες που ταιριάζουν στο έργο σας. Το πεδίο πληροφορικής εξελίσσεται συνεχώς και επεκτείνεται και σήμερα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνολογίες στον ιστότοπό σας ή και στην εφαρμογή για κινητά.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να προσληφθεί μια ομάδα επαγγελματικής ανάπτυξης είναι το γεγονός ότι συνήθως περιλαμβάνουν μηχανικούς διασφάλισης ποιότητας (QA)  των οποίων η δουλειά είναι να διασφαλίζουν ότι όλα τα συστήματα στην ιστοσελίδα λειτουργούν ομαλά και δεν υπάρχουν ελαττώματα ή δυσλειτουργίες.

8. Προσθέστε μια εφαρμογή κινητού

Εάν έχετε μια εφαρμογή για κινητά εκτός από τον ιστότοπό σας, δεν είναι απαραίτητο, αλλά θα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για εσάς, γιατί θα σας βοηθήσει να καλύψετε μεγαλύτερο κοινό και να προσαρμόσετε την υπηρεσία σας στις ανάγκες των αναγνωστών σας. Παρέχοντας πρόσβαση σε ειδήσεις τόσο στις επιτραπέζιες όσο και στις κινητές συσκευές, θα αυξήσετε τον αριθμό των πιστών αναγνωστών και την πλατφόρμα ειδήσεων. Σε περίπτωση που θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ειδήσεων, αλλά δεν θέλετε να δαπανήσετε πόρους με εφαρμογές για κινητά, φροντίστε να το κάνετε συμβατό προς το κινητό.

9. Χρησιμοποιήστε email και άλλα μέσα μάρκετινγκ

Ο ιστότοπος ειδήσεων μπορεί να είναι ο καλύτερος που υπήρξε ποτέ, αλλά δεν έχει σημασία αν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εκτός από την εκμάθηση πώς να φτιάξετε ένα δικτυακό τόπο ειδήσεων, πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να το προωθήσετε μέσω seo και να κρατήσετε τους αναγνώστες σας ενημερωμένους. Σήμερα, πολλές σημαντικές διαδικασίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μάρκετινγκ είναι αυτοματοποιημένες, επομένως χρειάζεται μόνο να χρησιμοποιήσετε αυτές που θα ταιριάζουν στις καμπάνιες σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια υπηρεσία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια πλατφόρμα αυτοματοποίησης μάρκετινγκ (οι ειδικοί μπορούν να σας βοηθήσουν να ενσωματώσετε αυτήν την υπηρεσία στο σύστημά σας).

Επιπλέον, θα πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμούς σε υπηρεσίες κοινωνικών μέσων όπως:

Facebook

YouTube

Twitter

LinkedIn

Instagram

10. Εργαστείτε μόνο με επαγγελματίες

Οι ιστοσελίδες ειδήσεων μπορούν να χάσουν τη φήμη τους γρήγορα και εύκολα ενώ κερδίζουν πάντα απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθειες. Η φήμη είναι η πιο σταθερή, οπότε όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο ειδήσεων και ενοικιάζετε δημοσιογράφους, copywriters, ειδικούς SEO, σχεδιαστές, φωτογράφους, προγραμματιστές ιστοσελίδων ή άλλους ειδικούς, βεβαιωθείτε ότι έχετε προσλάβει επαγγελματίες που κατανοούν τη σημασία μιας υψηλής ποιότητας εργασία και θα σας δώσει μόνο γνήσιο περιεχόμενο.

Ως τελικό σημείο…

Θα ωφεληθείτε μόνο κάνοντας την πλατφόρμα ειδήσεων ξεχωριστή από τους ανταγωνιστές σας. Αποφασίστε εάν θέλετε να έχετε το δικό σας μοναδικό και διακριτικό χαρακτηριστικό και τι θα ήταν αυτό.

Προτού καταλήξετε στην τελική ιδέα, πρέπει να διερευνήσετε τους ανταγωνιστές σας για να βρείτε τα αδύναμα σημεία τους και να δείτε αν η ιδέα σας έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από κάποιον στο παρελθόν. Κάνοντας μια βαθιά έρευνα στους ανταγωνιστές σας, αποτρέψετε τον εαυτό σας από τα τυπικά αρχικά λάθη, ώστε να κάνετε την υπηρεσία ειδήσεων πιο ισχυρή και πιο ανταγωνιστική στην αγορά.

Φυσικά, αυτά τα δέκα πράγματα δεν είναι τα μόνα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε μια ιστοσελίδα ειδήσεων, αλλά θα έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης και επιτυχίας. Απλά θυμηθείτε να κάνετε την υψηλή ποιότητα την πρώτη σας προτεραιότητα, ώστε οι αναγνώστες σας να εκτιμήσουν αυτή την προσέγγιση και να επιλέξουν την υπηρεσία σας ξανά και ξανά για να βλέπουν τι συμβαίνει στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *