Το Search Engine Optimization ή απλά SEO ή ελληνιστί Βελτιστοποίηση στις Μηχανές Αναζήτησης, περιλαμβάνει μία σειρά από ενέργειες που θα φέρουν τον ιστότοπό σας όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην κατάταξη των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης.

Παρακάτω θα περιγράψουμε ορισμένα απλά βήματα και εύκολες εφαρμογές για τη βελτίωση του SEO του ιστοτόπου μας.

1. Λέξη κλειδί στο domain

Αν σας ενδιαφέρει κάποιος συγκεκριμένος τομέας, όπως για παράδειγμα το internet, και έχετε τη δυνατότητα, ενσωματώστε τη λέξη κλειδί στο domain. Για παράδειγμα: webplusdesign.gr

2. Φιλικά url με τις λέξεις κλειδιά

Χρησιμοποιήστε φιλικά url και ενσωματώστε τις λέξεις κλειδιά στο link.

3. Καταχώρηση εταιρικών ιστοσελίδων σε επαγγελματικούς καταλόγους

Καταχωρήστε τον ιστότοπό σας σε επαγγελματικούς καταλόγους, όπως το Vrisko ή τον Χρυσό Οδηγό, καθώς και στο google maps ή στο foursquare. Το υψηλό τους ranking θα βοηθήσει το χρήστη να βρεθεί στον ιστότοπό σας πιο γρήγορα.

4. Κοινωνικά δίκτυα

Δημιουργήστε προφίλ σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όπως τα Facebook, Twitter, Linkedin και Google+ και φροντίστε να τα ενημερώνετε τακτικά.

5. Επιλογή λέξεων – κλειδιά στον τίτλο, τις επικεφαλίδες και τη meta περιγραφή

Φροντίστε ο τίτλος και η meta περιγραφή να περιέχουν τουλάχιστον μία λέξη κλειδί και κυρίως αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τον ίδιο τίτλο ή περιγραφή σε όλες τις σελίδες του ιστοτόπου σας.

6. Διασύνδεση

Τα εξωτερικά link με ιστοτόπους, ειδικά αν έχουν υψηλό ranking, βοηθούν σημαντικά στο seo του ιστοτόπου σας. Για παράδειγμα, αν σε μία δημοσίευση σας περιγράφετε ένα μοντέλο της Samsung και αναφέρετε το όνομα της εταιρείας, μη διστάσετε να προσθέσετε και τον αντίστοιχο σύνδεσμο στη λέξη.

7. Χρήση εργαλειών Google

Χρησιμοποιήστε το webmaster tools που σας προσφέρει η google ώστε να παρακολουθείτε την πορεία του ιστοτόπου σας. Υποβάλετε τον χάρτη του ιστοτόπου σας, παρακολουθήστε την κατάταξη του ιστοτόπου σας, δείτε ποιες λέξεις – κλειδιά οδηγούν στον ιστότοπό σας και άλλες πολλές λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *